Header Brannspillet
*  Hovedside
*  Om spillet
*  Bildeguide
*  FAQ
*  Spillerkort
*  Kjøp
*  Turnering
*  Kontakt
*  Historien
 
Toro
nitten63.no
Sist oppdatert
24.06.09
 
Innholdet i Brannspillet


Strategi, ferdigheter og flaks

Brannspillet er brettspillversjonen av en fotballkamp hvor hensikten er å score flere mål enn motstanderen. Her er du trener for enten gullaget fra 1963 med Kniksen og Pesen og de andre legendene eller for superlaget som vant cupfinalen i 2004. Som trener flytter du spillerne på laget ditt strategisk rundt på spillebrettet - en fotballbane med 61 felter. Du sender spillerne dine inn i taklinger, du sender pasninger mellom dem, du bygger opp angrep og scorer mål

Hver spiller på laget ditt har sin egen brikke med navn og draktnummer. Hver spiller har også sitt eget fotballkort hvor det er angitt hvor god spilleren er på ulike ferdigheter, og det gjelder å utnytte spillernes styrker gjennom å bruke dem der de er gode.

Kombinasjonen individuelle ferdigheter hos fotballspillerne, dine strategiske valg, og terningkast avgjør spillets gang. Slik kommer personlige ferdigheter, strategi og flaks frem som i en "ekte" fotballkamp.


Reglene

Spillet er for to personer og passer for alle fra 10 år og oppover. Reglene er delt inn i to bolker. Første del gjør det enkelt å komme i gang med spillet. Denne delen omfatter kortpasning, skudd, redning, utspill og takling. Andre del gir den fulle spillopplevelsen og omfatter gule og røde kort, frispark, straffe, offside, langpasning, innlegg, heading og skader.


Fotballspillerne

Hvert lag har 15 brikker og spillerkort - 11 utespillere, 3 innbyttere, og et sett med kort og brikke i reserve. Reserven er med i tilfelle du skulle savne din favorittspiller, eller rett og slett har lyst til å delta selv på banen. Utvalget av spillere fra 2004-laget er basert cupfinalen og på antall spilte kamper i sesongen, mens 1963-laget består av de 13 offisielle seriemestrene samt keeperen Ivar Farrestvedt. Karakterene på spillerkortene er vurdert etter Brannspillernes ferdigheter, men justert noe slik at spillet fungerer som en helhet.Linker til noen situasjoner fra spillet:

Her finner du bildeforklaringer til de viktigste tingene i Brannspillet du må lære deg. En mer omfattende bildeguide finner du her
Brannspillet er utviklet av Spilte sjanser ANS. Firmaet har lisensavtale med sportsklubben Brann